Filety z lososa se špenátovými nudlemi
Ingredience
Bazalka |
7 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
5 ml |
Losos - filety |
240 g |
Nudle špenátové |
90 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pažitka |
7 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 12% (konzumní) |
40 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Špenátové nudle povaříme v osolené vodě přibližně 15 minut. Řídíme se návodem na obalu. Scedíme a necháme okapat.
- Do misky nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, posekanou pažitku s bazalkou, filety lososa vložíme do ochuceného oleje a necháme 20 minut odležet.
- Filety vyndáme, položíme na rozpálenou pánev a osmažíme z obou stran. Filety vyjmeme, do pánve nalijeme zbytek ochuceného oleje, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a provaříme.
- Filety upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme smetanovou omáčkou z pánve.