Filety z lososa se špenátovými nudlemi

Ingredience


Bazalka 7 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 5 ml
Losos - filety 240 g
Nudle špenátové 90 g
Olej slunečnicový 20 g
Pažitka 7 g
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 12% (konzumní) 40 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenátové nudle povaříme v osolené vodě přibližně 15 minut. Řídíme se návodem na obalu. Scedíme a necháme okapat.
  2. Do misky nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, posekanou pažitku s bazalkou, filety lososa vložíme do ochuceného oleje a necháme 20 minut odležet.
  3. Filety vyndáme, položíme na rozpálenou pánev a osmažíme z obou stran. Filety vyjmeme, do pánve nalijeme zbytek ochuceného oleje, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a provaříme.
  4. Filety upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme smetanovou omáčkou z pánve.