Salát z celeru s mrkví a paprikou
Ingredience
Celer bulvový |
450 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
60 g |
Majonéza |
100 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucí vody s octem, 5 minut vaříme. Poté scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat. Očištěnou mrkev pokrájíme také na nudličky ,vložíme do vroucího vývaru z celeru, vaříme 5 minut. Poté scedíme, necháme okapat. Cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme též nadrobno. Z papriky vykrojíme semena a pokrájíme ji na tenké proužky. Zálivku připravíme smícháním majonézy s jogurtem, solí, pepřem, cukrem a s citronovou šťávou.
- V míse promícháme veškerou zeleninu se zálivkou, pod fólií necháme vychladit. Před podáváním salát posypeme petrželovou natí.