Salát z celeru s mrkví a paprikou

Ingredience


Celer bulvový 450 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 60 g
Majonéza 100 g
Mrkev kořen 250 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucí vody s octem, 5 minut vaříme. Poté scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat. Očištěnou mrkev pokrájíme také na nudličky ,vložíme do vroucího vývaru z celeru, vaříme 5 minut. Poté scedíme, necháme okapat. Cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme též nadrobno. Z papriky vykrojíme semena a pokrájíme ji na tenké proužky. Zálivku připravíme smícháním majonézy s jogurtem, solí, pepřem, cukrem a s citronovou šťávou.
  2. V míse promícháme veškerou zeleninu se zálivkou, pod fólií necháme vychladit. Před podáváním salát posypeme petrželovou natí.