Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem

Ingredience


Fazolové lusky zelené 250 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Prosciutto sušené 150 g
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 150 g
Vejce křepelčí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme.
  2. Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink.
  3. Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem.