Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Prosciutto sušené |
150 g |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vejce křepelčí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme.
- Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink.
- Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem.