Kuřecí játra v salátu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Játra kuřecí 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Med včelí 2 kávová lžička
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový 120 ml
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové červené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.
  2. Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.
  3. Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.