Kuřecí játra v salátu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Játra kuřecí |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
120 ml |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové červené |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.
- Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.
- Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.