Jehněčí kotlety na rozmarýnu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí vývar základní 4 polévková lžíce
Jehněčí kotlety 800 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olivy černé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu.
  2. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme.
  3. Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut.