Jehněčí kotlety na rozmarýnu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu.
- Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme.
- Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut.