Smažené sardinkové filety v bylinkách
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sardinka obecná |
600 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.
- Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.
- Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.
- Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.