Smažené sardinkové filety v bylinkách

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Citrony 2 ks
Mouka polohrubá 5 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sardinka obecná 600 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.
  2. Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.
  3. Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.
  4. Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.