Kdoulový aromatický likér

Ingredience


Cukr hroznový (glukóza) 50 g
Kdoule 2.5 kg
Sirup cukrový 200 ml
Šťáva jablečná 100% 50 ml
Vodka 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.
  2. Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.
  3. Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.