Kdoulový aromatický likér
Ingredience
Cukr hroznový (glukóza) |
50 g |
Kdoule |
2.5 kg |
Sirup cukrový |
200 ml |
Šťáva jablečná 100% |
50 ml |
Vodka |
1 l |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.
- Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.
- Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.