Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem

Ingredience


Bazalka 2 hrst
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 20 g
Těstoviny konzumní 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Než se uvaří, připravíme si pesto.
  2. Bazalku a petrželku omyjeme, stroužky česneku oloupeme, nakrájíme, vše pak vložíme společně s rozdroleným sýrem a mandlemi do mixéru, jemně nasekáme. Při mixování pomalu přiléváme olej, až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Uvařené těstoviny slijeme přes síto, rozdělíme na talíře, zalijeme pestem a ihned podáváme.