Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem
Ingredience
Bazalka |
2 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
20 g |
Těstoviny konzumní |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Než se uvaří, připravíme si pesto.
- Bazalku a petrželku omyjeme, stroužky česneku oloupeme, nakrájíme, vše pak vložíme společně s rozdroleným sýrem a mandlemi do mixéru, jemně nasekáme. Při mixování pomalu přiléváme olej, až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem.
- Uvařené těstoviny slijeme přes síto, rozdělíme na talíře, zalijeme pestem a ihned podáváme.