Jáhlové karbanátky

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 hrst
Cibule 2 ks
Jáhly - loupané proso 500 g
Kmín celý 1 špetka
Mrkev kořen 3 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Pšeničná krupice 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít.
  2. Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí.
  3. Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí.
  4. Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji.