Jáhlové karbanátky
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 hrst |
Cibule |
2 ks |
Jáhly - loupané proso |
500 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít.
- Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí.
- Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí.
- Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji.