Mandarinkovo-pomerančový likér

Ingredience


Arak 50 ml
Kyselina citrónová 0.5 kávová lžička
Mandarinky 3 ks
Pomeranče 2 ks
Rum bílý 50 ml
Sirup cukrový 250 ml
Vodka 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z pomerančů. Omyjeme je, osušíme, kůru okrájíme tak, že odkrojíme jen tenké vrstvy kůry, nebo ji nastrouháme.
  2. Kůru dáme do větší sklenice, přidáme 600 ml vodky, promícháme a necháme 3 dny luhovat.
  3. Pak 600 ml násady slijeme přes skládaný filtr, přidáme 50 ml rumu, 50 ml Araku, 50 ml čisté pomerančové šťávy, (vymačkáme ji z použitých pomerančů) a 250 ml cukrového sirupu. Přidáme podle chuti kyselinu citrónovou a znovu přefiltrujeme přes skládaný filtr.