Mandarinkovo-pomerančový likér
Ingredience
Arak |
50 ml |
Kyselina citrónová |
0.5 kávová lžička |
Mandarinky |
3 ks |
Pomeranče |
2 ks |
Rum bílý |
50 ml |
Sirup cukrový |
250 ml |
Vodka |
600 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z pomerančů. Omyjeme je, osušíme, kůru okrájíme tak, že odkrojíme jen tenké vrstvy kůry, nebo ji nastrouháme.
- Kůru dáme do větší sklenice, přidáme 600 ml vodky, promícháme a necháme 3 dny luhovat.
- Pak 600 ml násady slijeme přes skládaný filtr, přidáme 50 ml rumu, 50 ml Araku, 50 ml čisté pomerančové šťávy, (vymačkáme ji z použitých pomerančů) a 250 ml cukrového sirupu. Přidáme podle chuti kyselinu citrónovou a znovu přefiltrujeme přes skládaný filtr.