Grilovaný losos s ananasovou omáčkou
Ingredience
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová tráva |
1 polévková lžíce |
Kompot ananasový |
150 g |
Losos - filety |
800 g |
Máta |
1 hrst |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa omyjeme, osušíme, po obou stranách potřeme olejem a osolíme, dáme na rozpálený gril, pomalu pečeme přibližně 5 minut z každé strany.
- Během pečení ryby si připravíme omáčku. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, velmi jemně rozkrájíme také čili papričku, mátu omyjeme a jemně nasekáme. Všechny tyto suroviny pak v míse metlou smícháme s citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem.
- Grilované porce lososa dáme na talíře a přelijeme omáčkou.