Grilovaný losos s ananasovou omáčkou

Ingredience


Chilli paprička sušená 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová tráva 1 polévková lžíce
Kompot ananasový 150 g
Losos - filety 800 g
Máta 1 hrst
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa omyjeme, osušíme, po obou stranách potřeme olejem a osolíme, dáme na rozpálený gril, pomalu pečeme přibližně 5 minut z každé strany.
  2. Během pečení ryby si připravíme omáčku. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, velmi jemně rozkrájíme také čili papričku, mátu omyjeme a jemně nasekáme. Všechny tyto suroviny pak v míse metlou smícháme s citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem.
  3. Grilované porce lososa dáme na talíře a přelijeme omáčkou.