Italský salát s olivami a cizrnou

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cizrna konzervovaná 880 g
Lilek nakládaný 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 125 g
Rajčata sušená sterilovaná 90 g
Řeřicha 2 hrst
Rozmarýn čerstvý 2 hrst
Sýr Parmezán 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata a lilek nakrájíme na plátky. Olivy vypeckujeme, sýr rozdrobíme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cizrnu a rozmarýn, za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout.
  3. Vychladlou směs dáme do misky, přidáme k ní nakrájená rajčata a lilek, rozdrobený sýr, olivy, nakrájenou řeřichu a vše dobře promícháme. Pak pokapeme olejem a octem.
  4. Salát podáváme ideálně s celozrnným chlebem.