Italský salát s olivami a cizrnou
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cizrna konzervovaná |
880 g |
Lilek nakládaný |
125 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
125 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
90 g |
Řeřicha |
2 hrst |
Rozmarýn čerstvý |
2 hrst |
Sýr Parmezán |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata a lilek nakrájíme na plátky. Olivy vypeckujeme, sýr rozdrobíme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cizrnu a rozmarýn, za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout.
- Vychladlou směs dáme do misky, přidáme k ní nakrájená rajčata a lilek, rozdrobený sýr, olivy, nakrájenou řeřichu a vše dobře promícháme. Pak pokapeme olejem a octem.
- Salát podáváme ideálně s celozrnným chlebem.