Jablkový dort s pudinkem
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
12 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mandle |
250 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Rum |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
370 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a máslem, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
- Mezitím rozmícháme ve smetaně pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, jablka oloupeme a odstraníme jadřince.
- Zapékací misky vymažeme olejem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. Okraje vytáhneme a přitiskneme k formě. Těsto poklademe nakrájenými jablky, posypeme mandlovými lupínky, rozinkami a zalijeme pudinkem. Zbylým těstem misky uzavřeme.
- Pečeme v troubě předehřáté na 170C asi 12min. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.