Jablkový dort s pudinkem

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 50 g
Jablka 12 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mandle 250 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka polohrubá 250 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Rum 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 370 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a máslem, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
  2. Mezitím rozmícháme ve smetaně pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, jablka oloupeme a odstraníme jadřince.
  3. Zapékací misky vymažeme olejem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. Okraje vytáhneme a přitiskneme k formě. Těsto poklademe nakrájenými jablky, posypeme mandlovými lupínky, rozinkami a zalijeme pudinkem. Zbylým těstem misky uzavřeme.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 170C asi 12min. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.