Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky
Ingredience
Badyán |
4 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolové klíčky |
115 g |
Hovězí svíčková |
450 g |
Koriandr celý |
3 ks |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Skořice celá |
2 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
Cibulka jarní |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu.
- Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme.