Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky

Ingredience


Badyán 4 ks
Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolové klíčky 115 g
Hovězí svíčková 450 g
Koriandr celý 3 ks
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Skořice celá 2 ks
Vývar zeleninový 1 l
Cibulka jarní 1 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu.
  2. Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme.