Thajské sladkokyselé vepřové s ananasem
Ingredience
Ananas |
115 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Vepřové maso libové |
400 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso před zpracováním necháme alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej nakrájíme na tenké proužky.
- Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme 4-5 minut. Přidáme plátky cibule, rybí omáčku, cukr a opepříme dle chuti. Promícháme a cca 3-4 minuty prohřejeme.
- Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku bez semínek, na plátky pokrájenou okurku, měsíčky cherry rajčátek, kousky ananasu a jarní cibulky a za stálého míchání cca 3-4 minuty osmahneme.
- Hotovou směs přemístíme do servírovací mísy, dozdobíme snítkami koriandru, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.