Thajské sladkokyselé vepřové s ananasem

Ingredience


Ananas 115 g
Česnek 4 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 8 ks
Vepřové maso libové 400 g
Cibulka jarní 1 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso před zpracováním necháme alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej nakrájíme na tenké proužky.
  2. Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme 4-5 minut. Přidáme plátky cibule, rybí omáčku, cukr a opepříme dle chuti. Promícháme a cca 3-4 minuty prohřejeme.
  3. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku bez semínek, na plátky pokrájenou okurku, měsíčky cherry rajčátek, kousky ananasu a jarní cibulky a za stálého míchání cca 3-4 minuty osmahneme.
  4. Hotovou směs přemístíme do servírovací mísy, dozdobíme snítkami koriandru, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.