Hovězí závitky na smetaně II

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 3 ks
Hovězí maso zadní 4 plátek
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí kysané 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, očištěné houby a petrželovou nať rozkrájíme na jemno a podusíme na lžíci másla. Vše osolíme, dusíme do měkka a zahustíme strouhanou houskou. Následně necháme vychladnout.
  2. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou směsí. Poté plátky zabalíme a sepneme párátkem nebo zabalíme bílou nití.
  3. V kastrolu rozehřejeme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Za mírného podlévání je dusíme do měkka.
  4. K hotovým závitkům přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.