Hovězí závitky na smetaně II
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
3 ks |
Hovězí maso zadní |
4 plátek |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli, očištěné houby a petrželovou nať rozkrájíme na jemno a podusíme na lžíci másla. Vše osolíme, dusíme do měkka a zahustíme strouhanou houskou. Následně necháme vychladnout.
- Hovězí plátky naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou směsí. Poté plátky zabalíme a sepneme párátkem nebo zabalíme bílou nití.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Za mírného podlévání je dusíme do měkka.
- K hotovým závitkům přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.