Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Lilek 2 ks
Mléko polotučné 250 ml
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli stát.
  2. Z mléka, hladké mouky, nastrouhaného sýru, vajec a soli umícháme těstíčko. Plátky lilku namáčíme do těstíčka a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
  3. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme loupaná, nasekaná rajčata a uvedeme do varu. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Osmažené lilky upravíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.