Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Lilek |
2 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli stát.
- Z mléka, hladké mouky, nastrouhaného sýru, vajec a soli umícháme těstíčko. Plátky lilku namáčíme do těstíčka a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme loupaná, nasekaná rajčata a uvedeme do varu. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Osmažené lilky upravíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.