Rizoto a polévka z kuřete
Ingredience
Celer bulvový |
30 g |
Cibule |
100 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g |
Kuře |
250 g |
Mrkev kořen |
40 g |
Olej olivový |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
30 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rýže dušená |
150 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, půlku cibule nakrájíme nadrobno, půlku necháme vcelku, petželku posekáme najemno.
- Do hrnce vložíme kus kuřete, přisypeme kořenovou zeleninu, půlku celé cibule, osolíme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 40 minut. Polévku scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na malé kousky, třetinu masa a zeleniny vrátíme zpět do polévky. Z dušené rýže vezmeme asi třetinu a dáme do polévky, ještě přisypeme posekanou petrželku a polévku odstavíme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou zeleninu s masem, osmahneme, přidáme scezený hrášek, zbytek dušené rýže, osolíme, opepříme, promícháme, prohřejeme a odstavíme.