Rizoto a polévka z kuřete

Ingredience


Celer bulvový 30 g
Cibule 100 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 80 g
Kuře 250 g
Mrkev kořen 40 g
Olej olivový 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 30 g
Petržel kudrnka 10 g
Rýže dušená 150 g
Sůl 6 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, půlku cibule nakrájíme nadrobno, půlku necháme vcelku, petželku posekáme najemno.
  2. Do hrnce vložíme kus kuřete, přisypeme kořenovou zeleninu, půlku celé cibule, osolíme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 40 minut. Polévku scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na malé kousky, třetinu masa a zeleniny vrátíme zpět do polévky. Z dušené rýže vezmeme asi třetinu a dáme do polévky, ještě přisypeme posekanou petrželku a polévku odstavíme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou zeleninu s masem, osmahneme, přidáme scezený hrášek, zbytek dušené rýže, osolíme, opepříme, promícháme, prohřejeme a odstavíme.