Turecké jehněčí

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb Pita 4 krajíc
Jehněčí maso mleté 500 g
Jogurt bílý 150 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kurkuma 1 špetka
Máta 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Skořice mletá 1 špetka
Strouhanka 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.
  3. Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.