Turecké jehněčí
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb Pita |
4 krajíc |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
1 špetka |
Máta |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 špetka |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.
- Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.