Provensálské vepřové

Provensálské vepřové - obrázek

Ingredience


Bageta 4 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 0.5 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl obecný 0.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Olivy černé 1 hrst
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 0.5 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr krémový 100 g
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.
  3. Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.