Provensálské vepřové
Ingredience
Bageta |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fenykl obecný |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Olivy černé |
1 hrst |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr krémový |
100 g |
Vepřové maso mleté |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
- Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.
- Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.