Tokaj flip - nápoj
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Ořechy vlašské |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno tokajské |
1 dl |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dvě vychlazené sektové sklenky postavíme na pracovní plochu. Vlašské ořechy pomeleme nebo jemně nastrouháme, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky necháme k dalšímu použití.
- Do šejkru vložíme drcený led přibližně do jedné třetiny, přidáme žloutky, cukr, vlijeme víno, šejkr dobře uzavřeme a silně protřeseme.
- Opatrně šejkr otevřeme a obsah přelijeme do připravených sklenek. K dekorací nápoje použijeme nastrouhané vlašské ořechy tak, že každý nápoj jimi posypeme. Do nápojů, určených pro dámy, vložíme navíc slámku a podáváme.