Tokaj flip - nápoj

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Ořechy vlašské 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno tokajské 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dvě vychlazené sektové sklenky postavíme na pracovní plochu. Vlašské ořechy pomeleme nebo jemně nastrouháme, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky necháme k dalšímu použití.
  2. Do šejkru vložíme drcený led přibližně do jedné třetiny, přidáme žloutky, cukr, vlijeme víno, šejkr dobře uzavřeme a silně protřeseme.
  3. Opatrně šejkr otevřeme a obsah přelijeme do připravených sklenek. K dekorací nápoje použijeme nastrouhané vlašské ořechy tak, že každý nápoj jimi posypeme. Do nápojů, určených pro dámy, vložíme navíc slámku a podáváme.