Řecká jehněčí pečeně
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jehněčí kýta |
2000 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 240 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa nařízneme zářezy a do každého vsuneme plátek česneku. Kýtu osolíme, opepříme a spolu s nasekaným rozmarýnem vložíme do pekáče. Pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou.
- Kýtu pečeme nejprve v silně vyhřáté troubě 30 minut, potom pekáč přikryjeme a maso dopékáme při 140 stupních Celsia asi 3 1/2 hodiny.
- Upečené maso vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu případně dochutíme a přecedíme do omáčníku.
- Kýtu vykostíme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Ihned podáváme.