Řecká jehněčí pečeně

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jehněčí kýta 2000 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa nařízneme zářezy a do každého vsuneme plátek česneku. Kýtu osolíme, opepříme a spolu s nasekaným rozmarýnem vložíme do pekáče. Pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou.
  2. Kýtu pečeme nejprve v silně vyhřáté troubě 30 minut, potom pekáč přikryjeme a maso dopékáme při 140 stupních Celsia asi 3 1/2 hodiny.
  3. Upečené maso vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu případně dochutíme a přecedíme do omáčníku.
  4. Kýtu vykostíme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Ihned podáváme.