Salát z vařené červené řepy s křenem

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Červená řepa 500 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou řepu neloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na osminky a nakrájíme na plátky. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a vmícháme do smetany, kterou jsme ušlehali dopevna. Ořechy nasekáme nadrobno.
  2. K celeru v míse přidáme řepu, ořechy, osolíme a vmícháme smetanový křen. Salát před podáváním necháme vychladit.