Salát z vařené červené řepy s křenem
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Červená řepa |
500 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou řepu neloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na osminky a nakrájíme na plátky. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a vmícháme do smetany, kterou jsme ušlehali dopevna. Ořechy nasekáme nadrobno.
- K celeru v míse přidáme řepu, ořechy, osolíme a vmícháme smetanový křen. Salát před podáváním necháme vychladit.