Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem

Ingredience


Celer bulvový 600 g
Červená řepa 600 g
Mléko odstředěné 100 ml
Ocet kvasný lihový 1.5 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Slaneček 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.
  2. V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.