Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem
Ingredience
Celer bulvový |
600 g |
Červená řepa |
600 g |
Mléko odstředěné |
100 ml |
Ocet kvasný lihový |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Slaneček |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.
- V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.