Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 2 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou.
  2. Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit.