Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
2 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou.
- Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit.