Salát z pampeliškových listů s vejci
Ingredience
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pampeliškové listy |
300 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
70 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.
- V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.