Salát z pampeliškových listů s vejci

Ingredience


Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Ocet vinný 1.5 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pampeliškové listy 300 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 70 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.
  2. V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.