Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci

Ingredience


Hořčice plnotučná 0.5 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pampeliškové listy 200 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Ředkvička 400 g
Sardelová pasta 0.5 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem.
  2. Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.