Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci
Ingredience
Hořčice plnotučná |
0.5 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pampeliškové listy |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Ředkvička |
400 g |
Sardelová pasta |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem.
- Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.