Kuřecí sendvič se salsou rossa
Ingredience
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Roketa |
50 g |
Sůl |
6 g |
Žemle tuková |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Kapie |
1 ks |
Ocet vinný červený |
20 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř cayenský |
2 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí řízky rozkrojíme podélně, abychom získali slabé plátky. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Zatím rozpůlíme kapii, zbavíme jader a opečeme na grilu (2 minuty z každé strany). Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme rajčata, cayenský pepř, opečenou kapii, vše 5 minut povaříme. Maso rozložíme na gril a opečeme 3 minuty z každé strany. Uvařené ingredience na salsu osolíme, přidáme ocet a rozmixujeme vše do hladka. Rozkrojené žemle potřeme salsou, vložíme plátky masa a znovu potřeme salsou, ozdobíme listy rokety.