Kuřecí sendvič se salsou rossa

Ingredience


Kuřecí prsa 300 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 3 g
Roketa 50 g
Sůl 6 g
Žemle tuková 4 ks
Česnek 2 stroužek
Kapie 1 ks
Ocet vinný červený 20 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř cayenský 2 g
Rajčata 100 g
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky rozkrojíme podélně, abychom získali slabé plátky. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Zatím rozpůlíme kapii, zbavíme jader a opečeme na grilu (2 minuty z každé strany). Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme rajčata, cayenský pepř, opečenou kapii, vše 5 minut povaříme. Maso rozložíme na gril a opečeme 3 minuty z každé strany. Uvařené ingredience na salsu osolíme, přidáme ocet a rozmixujeme vše do hladka. Rozkrojené žemle potřeme salsou, vložíme plátky masa a znovu potřeme salsou, ozdobíme listy rokety.