Kuřecí játra na bazalce
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Játra kuřecí |
200 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Omáčka sójová |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Podravka |
3 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
2 dl |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme játra, orestujeme. Přisypeme bazalku, podlijeme troškou vody a játra zvolna dusíme přibližně 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- Zároveň na vedlejším hořáku do kastrůlku nasypeme mraženou zeleninu, podlijeme troškou vody, ochutíme Podravkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka.
- Játra na bazalce rozdělíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.