Krevetová tamarindová směs

Ingredience


Česnek 1 polévková lžíce
Chilli paprička sušená 6 ks
Cibule 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 450 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Šalotka 2 polévková lžíce
Tamarindová pasta 6 polévková lžíce
Vývar drůbeží 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Wok nebo větší pánev nasucho rozehřejeme a za stálého míchání osmahneme sušené chilli papričky. Během smažení dřevěnou vařečkou několikrát přitlačíme na dno. Hotové odložíme stranou a necháme vychladnout.
  2. Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a dozlatova cca 2-3 minuty orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr, vývar, osmahnuté chilli papričky, krevety a tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu. Česnek nadrobno nasekáme, šalotku nakrájím na plátky, obojí osmahneme a přidáme ke krevetám. Vše ještě 3-4 minuty restujeme.
  3. Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.