Hovězí svíčková po alsasku

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 600 g
Kapusta hlávková 200 g
Křen 40 g
Majonéza 100 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuřín 200 g
Víno červené 400 ml
Vývar z hovězích kostí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne.
  2. Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory.
  3. Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut.
  4. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou.