Hovězí svíčková po alsasku
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
600 g |
Kapusta hlávková |
200 g |
Křen |
40 g |
Majonéza |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuřín |
200 g |
Víno červené |
400 ml |
Vývar z hovězích kostí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne.
- Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory.
- Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut.
- Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou.