Roštěnky ve smetanové omáčce

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme lžící hladké mouky.
  2. Připravené roštěnky po jedné straně osmahneme v kastrole na másle, druhou stranu potřeme prolisovaným česnekem. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
  3. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbylou moukou a ještě chvíli podusíme.
  4. Můžeme podávat s knedlíky nebo s noky.