Roštěnky ve smetanové omáčce
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme lžící hladké mouky.
- Připravené roštěnky po jedné straně osmahneme v kastrole na másle, druhou stranu potřeme prolisovaným česnekem. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
- Nakonec přilijeme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbylou moukou a ještě chvíli podusíme.
- Můžeme podávat s knedlíky nebo s noky.