Kuřata s majonézou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kuře |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
1 špetka |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřata omyjeme, rozčtvrtíme, křídla odkrojíme, kůži stáhneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou s octem. Přidáme sůl, koření, cibuli a plátky zeleniny.
- Vaříme doměkka. Hotové, vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na menší porce a potřeme majonézou.
- Dáme do chladu. Podáváme s dílky citrónu a petrželí.