Salát z cibulové nati se sýrem a vejci
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule - nať |
80 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Majonéza |
100 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Čedar |
500 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Cibulovou nať opláchneme, pokrájím na nudličky, česnek utřeme se solí. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, cukrem a utřeným česnekem.
- V míse promícháme vejce se sýrem, přelijeme zálivkou a posypeme cibulovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit.