Kebab z tresky a krevet
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rozmarýn čerstvý |
50 g |
Rukola |
100 g |
Sůl |
8 g |
Treska aljašská |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Větvičky rozmarýnu otrháme, konce seřízneme do špičky. Na větvičky napícháme střídavě kousky tresky a krevety, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Tu smícháme z oleje, prolisovaného česneku, citronové šťávy, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Uleželé kebaby rozložíme na gril a za pravidelného otáčení grilujeme 6 minut. Podáváme s plátky citronu na listech rukoly.