Třešňová polévka s jogurtem
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Jogurt bílý |
300 g |
Máta |
1 ks |
Pomerančová kůra |
1 ks |
Třešně |
450 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do hrnce s vodou vsypeme omyté, vypeckované třešně, cukr, kousek pomerančové kůry a hřebíčky. Zamícháme, přivedeme k varu a těsně pod bodem varu povaříme asi 10 minut, dokud třešně nezměknou.
- Potom vyjmeme hřebíčky a třešně rozmačkáme. Necháme vychladnout.
- Nakonec vmícháme jogurt, polévku promícháme a ozdobíme čerstvou mátou.