Králičí maso s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Celer bulvový |
30 g |
Cibule |
50 g |
Jogurt nízkotučný |
60 g |
Králičí maso |
300 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Olej olivový |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kořen |
20 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
- Porce králíka osolíme, opepříme a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Ze všech stran zprudka orestujeme, zmírníme oheň, přisypeme zeleninu s cibulí, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody a maso se zeleninou dusíme do měkka. Porce vyjmeme, k zelenině přimícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a odstavíme.
- Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme jogurtovou omáčkou.