Králičí maso s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Celer bulvový 30 g
Cibule 50 g
Jogurt nízkotučný 60 g
Králičí maso 300 g
Mrkev kořen 30 g
Olej olivový 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kořen 20 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Porce králíka osolíme, opepříme a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Ze všech stran zprudka orestujeme, zmírníme oheň, přisypeme zeleninu s cibulí, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody a maso se zeleninou dusíme do měkka. Porce vyjmeme, k zelenině přimícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a odstavíme.
  3. Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme jogurtovou omáčkou.