Hovězí guláš se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí kližka 750 g
Kedlubna 50 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
  2. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
  3. Ke konci vaření guláše přidáme pokrájenou zeleninu, dle chutí dosolíme a společně dusíme do úplného změknutí.