Hovězí guláš se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí kližka |
750 g |
Kedlubna |
50 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
- Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
- Ke konci vaření guláše přidáme pokrájenou zeleninu, dle chutí dosolíme a společně dusíme do úplného změknutí.