Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou

Ingredience


Banánové listy 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová tráva 2 ks
Kanic obecný 800 g
Limetka 1 ks
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 10 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 5 polévková lžíce
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme.
  2. V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme.
  3. Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut.
  4. Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky.
  5. Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť.