Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou
Ingredience
Banánové listy |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Kanic obecný |
800 g |
Limetka |
1 ks |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
10 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
5 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme.
- V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme.
- Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut.
- Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky.
- Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť.