Fazolová polévka s kroupami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 150 g
Fazole 300 g
Hovězí žebra 700 g
Kopr čerstvý 30 g
Kroupy malé 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole opereme a namočíme na celou noc do studené převařené vody. Hrnec s fazolemi položíme na sporák, přiklopíme poklici a vaříme 30 minut. Potom přidáme uzená žebírka, proprané kroupy, drobně nakrájenou cibuli s česnekem a polévku povaříme ještě necelých 90 minut.
  2. Před dovařením polévku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekaný kopr, zamícháme a polévku odstavíme.
  3. Porcujeme na hluboké talíře a podáváme.