Pstruh na pomerančích a zázvoru
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Pstruh |
800 g |
Šalotka |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
250 ml |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme kůru a šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor, nasekanou šalotku a rýžové víno. Do nálevu vložíme omyté filety ze pstruhů a necháme je 1 hodinu marinovat. Potom filety zavineme a vložíme zpět do marinády. Pod pokličkou v kastrole podusíme asi 5 minut, filety vyjmeme a nálev přecedíme. Přidáme máslo, pepř a povaříme do zhoustnutí.
- Do zapékací mísy rozložíme spařené špenátové listy, posypeme nasekaným česnekem, osolíme a navrch položíme rybí závitky. Poklademe dílky pomeranče a zalijeme nálevem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.