Pstruh na pomerančích a zázvoru

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pstruh 800 g
Šalotka 2 ks
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno rýžové čínské 250 ml
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme kůru a šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor, nasekanou šalotku a rýžové víno. Do nálevu vložíme omyté filety ze pstruhů a necháme je 1 hodinu marinovat. Potom filety zavineme a vložíme zpět do marinády. Pod pokličkou v kastrole podusíme asi 5 minut, filety vyjmeme a nálev přecedíme. Přidáme máslo, pepř a povaříme do zhoustnutí.
  2. Do zapékací mísy rozložíme spařené špenátové listy, posypeme nasekaným česnekem, osolíme a navrch položíme rybí závitky. Poklademe dílky pomeranče a zalijeme nálevem.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.