Pstruh plněný houbami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hlíva ústřičná 100 g
Kapary 10 ks
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pstruh 800 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Veka 200 g
Víno bílé 100 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.
  4. Můžeme podávat s holandskou omáčkou.