Pstruh plněný houbami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Kapary |
10 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pstruh |
800 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Veka |
200 g |
Víno bílé |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.
- Můžeme podávat s holandskou omáčkou.