Grilovaný pstruh s čínskou zeleninou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Karotka |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
150 g |
Nudle rýžové |
100 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
50 ml |
Pstruh |
400 g |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Smícháme med a sezamové semínko, pstruhy směsí potřeme z obou stran. Polovinou marinády naplníme pstruha zevnitř. Předehřejeme gril na vysokou teplotu, potřeme olejem.
- Pstruha grilujeme z každé strany přibližně 7 minut. V průběhu grilování rybu potíráme zbylou marinádou. Grilujeme do té doby, něž půjde maso bez větších problémů oddělit od kosti.
- Rýžové nudle smícháme s karotkou, cibulí a zázvorem, přidáme koriandr s octem, vše zamícháme. Poté zeleninu přeneseme na grilovací desku a pečeme, dokud není příjemně měkká.