Grilovaný pstruh s čínskou zeleninou

Ingredience


Cibule 2 ks
Karotka 1 ks
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Med včelí 150 g
Nudle rýžové 100 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 50 ml
Pstruh 400 g
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme med a sezamové semínko, pstruhy směsí potřeme z obou stran. Polovinou marinády naplníme pstruha zevnitř. Předehřejeme gril na vysokou teplotu, potřeme olejem.
  2. Pstruha grilujeme z každé strany přibližně 7 minut. V průběhu grilování rybu potíráme zbylou marinádou. Grilujeme do té doby, něž půjde maso bez větších problémů oddělit od kosti.
  3. Rýžové nudle smícháme s karotkou, cibulí a zázvorem, přidáme koriandr s octem, vše zamícháme. Poté zeleninu přeneseme na grilovací desku a pečeme, dokud není příjemně měkká.