Jehněčí kotlety s česnekovou kaší
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Jehněčí žebírka |
8 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme citronovou šťávu, olej, oregano a sůl. Vše zamícháme a vytvořenou marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme poté cca 30 minut odležet.
- Připravíme mezitím kaši. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Poté přidáme nalisovaný česnek a ještě minutku smažíme.
- Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko, máslo a rozmačkáme. Do kaše přidáme česnek s cibulí a opět pokračujeme v mačkání brambor. Poté už jen udržujeme teplé.
- Maso dáme na předehřátý gril a pečeme plátky cca 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme vytvořenou marinádou. Jakmile je maso měkké, dáme na talíř a podáváme s připravenou kaší.