Jehněčí kotlety s česnekovou kaší

Ingredience


Brambory 750 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Jehněčí žebírka 8 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 100 ml
Olej olivový 50 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme citronovou šťávu, olej, oregano a sůl. Vše zamícháme a vytvořenou marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme poté cca 30 minut odležet.
  2. Připravíme mezitím kaši. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Poté přidáme nalisovaný česnek a ještě minutku smažíme.
  3. Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko, máslo a rozmačkáme. Do kaše přidáme česnek s cibulí a opět pokračujeme v mačkání brambor. Poté už jen udržujeme teplé.
  4. Maso dáme na předehřátý gril a pečeme plátky cca 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme vytvořenou marinádou. Jakmile je maso měkké, dáme na talíř a podáváme s připravenou kaší.