Vařené hovězí maso zapékané se sýrem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso vařené |
700 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olivy zelené |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Moravský bochník 45% |
100 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poprášíme lžící hladké mouky, znovu osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme lžičku octa, přilijeme vývar a necháme vyvařit na polovinu. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec do omáčky vmícháme na plátky nakrájené okurky a olivy.
- Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm zapékáme 8-10 minut v silně vyhřáté troubě.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.