Vařené hovězí maso zapékané se sýrem

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso vařené 700 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olivy zelené 120 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Moravský bochník 45% 100 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poprášíme lžící hladké mouky, znovu osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme lžičku octa, přilijeme vývar a necháme vyvařit na polovinu. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec do omáčky vmícháme na plátky nakrájené okurky a olivy.
  2. Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Pokrm zapékáme 8-10 minut v silně vyhřáté troubě.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.