Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 700 g
Brokolice 200 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 800 g
Květák 200 g
Mrkev kořen 200 g
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbeží vývar ochutíme citronovou šťávou, bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu. Do vývaru vsypeme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a očištěnou, na větší kousky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme.
  2. Potom přidáme omytá kuřecí prsa a zvolna dusíme doměkka, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.
  3. Podáváme v miskách, přelité trochou vývaru.