Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Brambory |
4 ks |
Hlíva ústřičná |
200 g |
Jablka |
3 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Nektarinka |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Koření grilovací |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
10 ml |
Omáčka sójová |
100 ml |
Víno portské |
10 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky.
- Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat.
- Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem.
- Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami.