Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Brambory 4 ks
Hlíva ústřičná 200 g
Jablka 3 ks
Kuřecí prsa 600 g
Nektarinka 3 ks
Česnek 1 stroužek
Kari koření 2 kávová lžička
Koření grilovací 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 10 ml
Omáčka sójová 100 ml
Víno portské 10 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky.
  2. Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat.
  3. Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem.
  4. Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami.