Celerová polévka s hruškou
Ingredience
Celer bulvový |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
100 ml |
Hrušky |
2 ks |
Klobása Dunajská |
2 ks |
Olej olivový |
50 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
900 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.
- Na pánvi mezitím opečeme klobásku dozlatova. Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.
- Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.