Celerová polévka s hruškou

Ingredience


Celer bulvový 500 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 100 ml
Hrušky 2 ks
Klobása Dunajská 2 ks
Olej olivový 50 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.
  2. Na pánvi mezitím opečeme klobásku dozlatova. Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.
  3. Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.