Vepřové špízy s cuketou a jablky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Limetka |
1 ks |
Ořechy lískové |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme víno, med, prolisovaný česnek, olej, rozmarýn a pepř. Do marinády naložíme omyté, na kostky nakrájené vepřové maso, omyté, na plátky nakrájené cukety a omytá, na dílky nakrájená jablka. Necháme asi 1 hodinu proležet.
- Na jehly střídavě napichujeme maso, cukety, jablka a oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli.
- Špízy grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Osolíme, posypeme nasucho opraženými, nasekanými oříšky a ozdobíme plátkem omyté limetky.