Domácí nudle
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
350 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Do části prosáté mouky vklepneme vejce a postupným propracováním za stálého přidávání mouky připravíme těsto.
- Rozdělíme ho na 2-3 bochánky, necháme krátce odpočinout (přikryjeme nádobou) a pak z něho vyválíme tenké placky.
- Placky necháme lehce oschnout, nesmějí se nám však lámat. Nakrájíme je na pásy asi 3 cm široké a z nich ostrým nožem nařežeme tenké nudle nebo širší nudle. Necháme je dobře zaschnout a uložíme na suchém místě.
- Jakmile je budeme potřebovat, uvaříme je ve větším množství v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáváme je do hovězích či jiných polévek, případně v jiné úpravě.